"Školom protiv korone": pjesma djece koja zbog pandemije moraju ostati doma

"Školom protiv korone": pjesma djece koja zbog pandemije moraju ostati doma

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Zanimljiv projekt napravljen je kroz pjesmu "Školom protiv korone" u izvedbi Škole Band Aida. Zato je naš današnji gost u eteru Radio Rijeke Zdravko Tomić, autor pjesme, odnosno teksta, glazbe, aranžmana i montaže videospota.

Ovom pjesmom želi se pokazati kako neka djeca provode vrijeme u kojem moraju, zbog trenutne situacije s koronavirusom, provoditi u svojim domovima. 

Autor pjesme Zdravko Tomić je došao na ideju da prikaže ovu pomalo tužnu priču djece kroz pjesmu i da uključi što više djece u samu pjesmu. Ideja se uspješno realizirala u suradnji s Osnovnom školom za balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Vežica, Školskim zborom OŠ Čavle, Dječjim zborom "Kap" i Glazbenim studijom u Domu mladih Rijeka. 

Djeca su sama kod kuće osmislila i snimila svoje koreografije te su ih uz pomoć roditelja poslala autoru pjesme, koji je sve uratke djece uokvirio u jedan zajednički spot. U spotu je sudjelovalo 35 djece.

Glavni vokal je Paula Lukanić, a prateći vokali su Ana Ventin i Nora Sečen, uz ostalu djecu iz već spomenutih zborova. Koordinatorica spota je Brankica Lukanić.

Poslušajte razgovor sa Zdravkom Tomićem i pjesmu "Školom protiv korone":

Školom protiv korone, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari