Skrad: Gorski sajam poduzetništva

Skrad: Gorski sajam poduzetništva Skrad: Gorski sajam poduzetništva
Goranski suveniri (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Goranski suveniri (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)
Proizvodi od meda (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Proizvodi od meda (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)
Goranski likeri (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Goranski likeri (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)
Informatizacija proizvodnog obrazovanja (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Informatizacija proizvodnog obrazovanja (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)
Drvena ura (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Drvena ura (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)
Jedna od rukotvorina izloženih na Gorskom sajmu (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Jedna od rukotvorina izloženih na Gorskom sajmu (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)

Goranski proizvodi od meda (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)

Tridesetak izlagača predstavlja se u Skradu, na devetom Gorskom sajmu malog i srednjeg poduzetništva. Za razvoj Gorskoga kotara, svako bi mjesto do 2020. trebalo ostvariti barem desetak europskih projekata.

Sajam malog i srednjeg poduzetništva Gorskoga kotara tradicionalno se održava u Skradu potkraj godine. I ove godine potvrdilo se da gospodarstvenici i obrtnici sajamske manifestacije još uvijek prihvaćaju kao dobar oblik promidžbe. Kriza nije znatno umanjila broj izlagača, pa se na devetom Gorskom sajmu okupilo njih 30. Uglavnom se na njihovim štandovima mogu pronaći domaći proizvodi – likeri, med te drveni suveniri.

Uz događanja u izložbenom prostoru, na sajmu se danas raspravljalo i o razvojnim perspektivama goranskog područja. Proteklih godina nije bilo uspješnih kandidatura razvojnih projekata na europske fondove. Uglavnom se radilo o infrastrukturnim projektima, koji nisu donosili nova radna mjesta. 

Cilj je do 2020. godine od europskih fondova dobiti novac za barem desetak projekata za svaki grad ili općinu, što bi pridonijelo otvaranju novih radnih mjesta i razvoju toga kraja. S Gorskog sajma javlja Nenad Lučić:

Komentari