Škrljevo se teško izborilo protiv Šibenke za 97:88

Škrljevo se teško izborilo protiv Šibenke za 97:88

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Teško izborena pobjeda na Baldekinu, u 22. kolu HT Premijer lige protiv Šibenke, donijela je Adria Oil Škrljevu šesto mjesto nakon drugog dijela sezone te gostovanje posljednje plasirane Hermes Analitice iduće subote na Mavrincima. Nastavljen je niz pobjeda, a i Šibenčani će gostovati na Mavrincima.

Nakon početnog vodstva domaćina koje im je donio Henrik Širko, vodstvo preuzimaju gosti. Nezaustavljiv kod Adria Oil Škrljeva bio je Arkim Roberston koji je u prvih deset minuta postigao 11 koševa. Zeleni u dva navrata imaju plus osam: u četvrtoj minuti (15:7) i na isteku prve četvrtine (31:23). Uz Robertsona, Jure Gunjina je zabio šest, a Josip Barnjak i Adnan Arslanagić po pet koševa. Kod Šibenke je bivši igrač Kvarnera Henrik Širko zabio devet koševa.

Počekom druge četvrtine, tricom Barnjaka, gosti prvi put odlaze na plus jedanaest (34:24). Kod Šibenke se budi Milija Miković, koji uz sedam postignutih koševa u prvoj četvrtini, dodaje još devet u drugoj pa se prednost Zelenih polako počela topiti, iako su gosti u 14 minuti imali prednost 41:30. Šibenčani su u dvadesetoj minuti došli na minus dva (50:52), a konačnu prednost Škrljeva, od pet razlike na poluvremenu, donio je drugom tricom Fran Pilepić.

Treći period igre pripao je domaćem sastavu koji na isteku tridesete minute, košem sa sirenom Širka, ima minimalnu prednost (72:71). Prije toga, Šibenka je stizala prednost gostiju kroz cijelu četvrtinu, a dostigli su ih minutu i 40 sekundi prije kraja košem Domagoja Šarića.

U posljednjih deset minuta domaćin je imao dva puta četiri razlike 77:73 i 79:75, a onda se u prednost vraćaju gosti. Utakmica je odlučena 30 sekundi prije kraja kada, pri rezultatu 91:88 za goste, Pilepić dvadesetim košem, trećom tricom, donosi plus šest Adria Oil Škrljevu.

Napomenimo da je trener Šibenke Dženan Rahimić koristio usluge samo šest igrača, dok je njegov kolega Damir Rajković koristio devet od deset iz zapisnika. Roberston je ponovno bio najučinkovitiji s 29 postignutih koševa. Kod domaćina su Miković i Širko postigli po 24 koša.

Komentari