Škurinje i Drenova: počinju radovi na vodovodu i kanalizaciji

Škurinje i Drenova: počinju radovi na vodovodu i kanalizaciji

Foto: Pixsell

Na području Škurinja i Drenove počinju radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi. Gradit će se novi vodovod te gradili i rekonstruirati kanalizacijska mreža. Radovi će se izvoditi u fazama, a završetak se planira za lipanj iduće godine.

Tibljaška i Škurinjska cesta, Ulica škurinjskih boraca i Put Lovrankini bit će potpuno prekopane jer slijedi gradnja gotovo tri kilometra kanalizacije i 600 metara vodovoda. Na Donjoj Drenovi, u ulicama Ive Lole Ribara, Osječkoj, Orlanda Kučića, Paškinovac i Bezimenoj ulici gradit će se četiri kilometra kanalizacije i dva kilometra vodovoda te kanali kojima će se posebno odvoditi oborinske i sanitarne vode.

Radovi će se izvoditi po dionicama pa izvođač - zajednica tvrtki Vodogradnja iz Rijeke i Akvaterm iz Karlovca - stanare ulica i sve vozače mole za razumjevanje i strpljenje te vožnju uz privremeno postavljenu signalizaciju. Investitor je KD Vodovod i kanalizacija, a novac za realizaciju projekta osigurana su kreditom Europske banke za obnovu i razvoj.

Ovi radovi dio su ulaganja vrijednog gotovo 13,5 milijuna eura, koje obuhvaća i radove na Srdočima, Gornjem Zametu, Grbcima, Podmurvicama, Pehlinu, Brašćinama - Pulcu te Kastvu. Novac je osigurala Europska banka za obnovu i razvoj. Pogledajte plan početka i završetka radova po fazama:

Komentari