Slikovnica - priručnik za igranje Josipa Luzera

Slikovnica - priručnik za igranje Josipa Luzera

Foto: Gradska knjižnica Bakar

Slikovnica ''Onput kad smo se igrali'' Josipa Luzera, Izdavačke kuće Adamić, predstavljena je u Gradskoj knjižnici Bakar. Luzer u knjizi predstavlja 36 igara, priložio je prigodni rječnik čakavskoga govora, a osim za pod/sjećanje knjiga može poslužiti kao priručnik za igranje.

1534710_644288335693393_4533716377876568807_o.jpg  Josip Luzer i Nikola Petković

''Onput kad smo se igrali'' je knjiga za tri generacije. U istim koricama čitaju se ''razigrana sjećanja'' i priručnik za one koji žele naučiti kako se igrati bez serijski proizvedenih igračaka i tehničkih čuda. Knjiga je podijeljena u tri dijela, opisuje igre za dječake, za djevojčice i zajedničke.

Što se godina čitatelja tiče, tu nema ograničenja: ''Libar je namenjen dece, njihovemi materami i ocimi, a posebno nonićimi i nonami. Ovemi prvemi da doznaju kako su njin se nonići maštovito divertili. Ovemi drugemi da za dobro svoje dečice promisle je lipje i zdraveje igrat se va prirode i pazit od rana na svoje telo leh sedet spred ekrana, al' prčkat z prstićimi po mobitelu. Ovemi trećemi da se domisle na najlipji del njihovoga življenja, kad in je škola bila jedini pravi oblig, a najveća briga kako će se taj dan igrat,'' tumači Josip Luzer.

Jelena Butković na razgovor o igrama i zajiku pozvala je u ''Kaf'e'' Josipa Luzera i Nikolu Petkovića:

Komentari