Slikovnice za osmijeh pacijenata Dječje bolnice Kantrida

Slikovnice za osmijeh pacijenata Dječje bolnice Kantrida Slikovnice za osmijeh pacijenata Dječje bolnice Kantrida
Foto: GKR Foto: GKR
Foto: GKR Foto: GKR
Foto: GKR Foto: GKR
Foto: GKR Foto: GKR

Slikovnice na policama na Kantridi (Foto: GKR)

900 slikovnica prikupljeno je tijekom dva mjeseca u akciji što ju je organizirala Gradska knjižnica Rijeka. Prikupljane su slikovnice za humanizaciju uvjeta boravka hospitalizirane djece u Kliničkoj jedinici za psihijatriju dječje dobi riječkog KBC-a na Kantridi.

U akciju što je pokrenuta  u okviru kampanje Čitaj mi i Međunarodnog dana darivanja knjiga aktivno su bili uključeni Narodne čitaonice i knjižnice Delnice, Kostrena i Bakar, zatim Osnovna škola Škurinje, Radio Rijeka, Strukovna udruga Portić i Profil Mozaik knjižara.

U Delnicama je za samo dva dana prikupljeno 76 slikovnica, u Portiću su se uključili roditelji okupljeni u radionici Rastimo zajedno i volonteri iz projekta Pričalice, u riječkoj Ekonomskoj školi Mije Mirkovića slikovnice  su skupljali učenici Volonterskog kluba Vitamin V, a u Osnovnoj školi Škurinje uz slikovnice skupljali su i društvene igre te pribor za crtanje.

Slikovnice će biti iznimno korisne u radu s hospitaliziranom djecom, rekla je voditeljica Kliničke jedinice za dječju psihijatriju Tanja Kosec. Poslušajte što je na Kantridi doznala Nina Deranja:

Komentari