Slobodna zona Pirot u posjetu PGŽ

Slobodna zona Pirot u posjetu PGŽ

Lokacija Slobodne zone Pirot (Foto: freezonepirot.com)

U sjedištu Primorsko-goranske županije u Rijeci danas su se susreli zamjenici župana i riječkoga gradonačelnika Petar Mamula i Miroslav Matešić s delegacijom Slobodne zone Pirot.

U delegaciji su bili direktor Uprave za slobodne zone Ministarstva finansija Republike Srbije Milan Ristić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot Dragan Kostić, te voditelj marketinga Slobodne zone Pirot Aleksandar Simonović

Slobodna zona Pirot je utemeljena 1998. godine kao posebno označen teritorij u kojem se odvijaju gospodarske djelatnosti uz osigurane pogodnosti i olakšice. U okviru zone postoji industrijski park i inkubator razvoja, a njihova je vizija postati vodeći industrijski i logistički centar održivom razvoju regije. 

Cilj posjeta je pronalaženje zajedničkih interesa u organizaciji transporta, posjet industrijskoj zoni Kukuljanovo, Luci Rijeka i Lučkoj upravi te Krčkom aerodromu i Omišlju, rekao je Dragan Kostić objasnivši da je njihov interes za suradnju s PGŽ počeo susretom na međunarodnom projektu ADB Adriatik: Unatoč 900 kilometara udaljenosti između Rijeke i Pirota dijelimo zajedničke interese, a rezultati spomenutog projekta pokazat će tranzitne putove baš od Jadranskog mora i Dunava do Crnog mora.Poslušajte izjavu:

Komentari