Smotra glumačkih akademija: Joyce, Ionesco, Baricco, Fassbinder...

Smotra glumačkih akademija: Joyce, Ionesco, Baricco, Fassbinder... Smotra glumačkih akademija: Joyce, Ionesco, Baricco, Fassbinder...
Riječki "Stranac" (Foto: Sveučilište u Rijeci) Riječki "Stranac" (Foto: Sveučilište u Rijeci)

Prizor iz ljubljanske "Ćelave pjevačice" (Foto: Sveučilište u Ljubljani)

Smotra glumačkih akademija u Rijeci počet će u petak 3. i trajati do ponedjeljka 6. lipnja, a predstavit će najmlađu glumačku generaciju sveučilišta iz Ljubljane, Splita, Graza i Rijeke. Sve predstave odvijat će se u Filodramatici, a ulaz je slobodan.

Sve predstave održavat će se u dvorani Filodrammatice, ulaz je slobodan, a rezervacije su obavezne na e-mail: skc@uniri.hr.

Treća smotra glumačkih akademija, godišnji susret glumačkih škola, u organizaciji Studentskog kulturnog centra, uz Sveučilište u Rijeci, predstavlja Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Splitu te Umjetničko Sveučilište u Grazu.

Cilj je da studenti i nastavnici glumačkih akademija razmjene iskustava, znanja, dobre prakse, povežu se međusveučilišnim i transnacionalnim projektima.

Za susrete s publikom rezervirane su četiri večeri, a osim posljednje, kada je na programu samo "Ćelava pjevačica" mladih slovenskih glumaca, svake večeri bit će odigrane po dvije predstave. JoyceIonesco, Baricco, Fassbinder, Kleist, samo su neki od autora tekstova. Program je dostupan u nastavku, a s detaljima na www.skc.uniri.hr te službenoj Facebook stranici Smotre.

Preuzmite datoteke

Program 2,6 MB

Komentari