Snježana Tribuson: "Dosta mi je filmova sa zločestim likovima!"

Snježana Tribuson: "Dosta mi je filmova sa zločestim likovima!"

Snježana Tribuson (Foto: Marko Lukunić / Pixsell)

Dugo očekivana i najavljivana "božićna komedija s pjevanjem i trovanjem" Snježane Tribuson "Sve najbolje", zaigrala je sinoć premijerno u riječkom Art-kinu Croatia. Riječ je o filmu koji je otvorio ovogodišnji pulski festival.

U Puli je, uz još nekoliko Arena, osvojio i onu za sporednu mušku ulogu Gorana Navojca, a od tada je uspješno prikazivan na mnogim međunarodnim festivalima.

Film "Sve najbolje" prilično je "rijetka ptica" na našem filmskom nebu. Riječ je o urbanoj komediji s finim diskretnim humorom te sjajno portetiranim i odglumljenim likovima. Priča o usamljenosti i potrazi za srećom smještena je upravo u predbožićno ozračje.

Redateljica Snježana Tribuson družila se sinoć s riječkom publikom, uz komplimente - kako publici tako i dvorani Art-kinaA ova joj je uzvratila toplim pljeskom i osmijesima na kraju filma - no, da ne bude sve baš slatko poput medenjaka, koji u filmu pokreću radnju, redateljica je u razgovoru s Albertom Petrovićem iznijela i kap gorčine i skepse glede uspjeha filma:

"Voljela bih da prepuno Art-kino znači da će film biti blockbuster, ali ne zaboravite da smo film radili baš za ovu publiku koja je večeras ovdje, a to nije današnja kino-publika u Hrvatskoj. Nju čine mahom klinci između 15 i 22 godine“, kaže Tribuson i nastavlja:

"Osim toga, urbana komedija ne stoji baš najbolje kod nas. Ne idemo ni na festivale poput Cannesa i Venecije - iako smo bili na mnogo festivala, to nisu oni glavni."

Na opasku da su muški likovi u filmu odlično iznijansirani i zapravo dragi (za razliku od uobičajenih "ženskih " filmova, gdje su svedeni na karikaturu) kaže: "Imam privatni razlog za to: stara sam i nervozna, i dosta mi je filmova sa zločestim likovima, intrigama i spletkama. Htjela sam napraviti toplu ljubavnu komediju s dobrim i simpatičnim likovima, i takvi su gotovo svi."

Film je protkan suptilnim humorom koji podsjeća na češki, pa i na engleski, ali jedna od najbitnijih scena podsjeća na američke limunade. Snježana kaže: "Znam da je to scena s puno patetike, ali jednostavno sam morala to isfurati jer mi je bilo tako slatko." Poslušajte cijeli razgovor:

 

Komentari