Šoljić: Dionice 3. maja ne treba sada prodavati

Šoljić: Dionice 3. maja ne treba sada prodavati

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Tragom najave da Uljanik u stečaju kreće s prodajom dionica riječkog 3. maja, razgovarali smo s predsjednikom Nadzornog odbora riječkog brodogradilišta Jurajem Šoljićem. Poručuje da nije vrijeme za prodaju te da 849 radnika i još 300 kooperanata ima posla na punim navozima.

Nakon odluke Vlade, uskoro se očekuje i potpisivanje ugovora o jamstvima za novogradnju 514, broda za prijevoz automobila, a na navozu je i tanker Santiago 723, te sekcije za Senicom polarni kruzer 734. Radi se i na izradi dijelova broda pod ciparskom zastavom, kao i na više manjih poslova, rekao je Juraj Šoljić u razgovoru za Radio Rijeku.

U zastoju je gradnja broda 527, koji je u vlasništvu Uljanika u stečaju i već po četvti puta na dražbi. Tri godine zauzima prostor na trećemajskom navozu, zbog čega je otkazano ili odgođeno čak 19 ponuda za poslove vrijedne 100 milijuna kuna. "Petnaest ponuda je još živo pa se nadamo da će se problem brzo riještiti", kaže Šoljić.

Nakon rujna na red dolazi i istek počeka duga vjerovnicima, a u svibnju će se doznati i budućnost vlasništva nad dionicama 3. maja.

Naime, dionice riječkog 3. maja, koji je od kraha Uljanika pod posebnom skrbi države, mogle bi na prodaju. Takav prijedlog vjerovnicima Uljanika u stečaju, u čijem je vlasništvu 88% dionica, vjerojatno će se naći na skupštini vjerovnika na Trgovačkom sudu u Pazinu 7. svibnja. Šoljić predlaže drugačije rješenje. Poslušajte razgovor:

Šoljić: Dionice 3. maja ne treba sada prodavati, pripremila Neva Funčić

Komentari