Šoljić upozorava: "3. maj se polako gasi!"

Šoljić upozorava: "3. maj se polako gasi!"

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Riječki "3. maj" dan svoga brodogradilišta dočekuje s 22 milijuna kuna gubitaka u prvom tromjesečju, a revizori upozoravaju na loše vođenje društva. Ukoliko do 15. svibnja ne dobiju informacije o budućnosti brodogradilišta, slijede sindikalne akcije.

Najavio je to danas u našem programu, u emisiji "Tris"Juraj Šoljić, povjerenik sindikata metalaca u riječkom brodogradilištu. "3. maj se polako gasi", upozorava Šoljić, dodajući kako je riječko brodogradilište u prva tri mjeseca ostalo dužno i dobavljačima 176 milijuna kuna.

"Kooperanata je sve manje jer ne žele surađivati s '3. majem' dok im se ne plate dugovi. I uprava i Vlada RH su zaboravili na svoje obveze koje proistječu iz programa restrukturiranja '3. maja'. Kroz medije doznajemo kako je iznos programa restrukturiranja 'Uljanika' povećan na 600 milijuna eura, pa javno pitam Vladu RH: gdje je u svemu tome '3. maj'?", rekao je Juraj Šoljić i dodao kako su revizori utvrdili da se iznos koji je otišao iz "3. maja" u "Uljanik" popeo na 577 milijuna kuna. Poslušajte razgovor: 

Šoljić o stanju u "3. maju", pripremila Neva Funčić

Komentari