Specijalna bolnica ''Dr. Nemec'' - vizija koja traje

Specijalna bolnica ''Dr. Nemec'' - vizija koja traje Specijalna bolnica ''Dr. Nemec'' - vizija koja traje
Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka
Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka

dr. Boris Nemec (Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka)

Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju ''Dr. Nemec'' u Matuljima danas je obilježila desetu godišnjicu rada. Od kad je osnovana 2004. kao prva privatna bolnica za ortopediju u Hrvatskoj, u njoj je obavljeno osam tisuća operacija lokomotornog aparata.

Među pacijentima svih dobi i zanimanja ipak prednjače vrhunski sportaši budući da im o brzom oporavku ovisi i karijera. Dolazili su iz Europe, Azije, Afrike, Amerike i Australije i dobar glas pronosili dalje.

Dr. Boris Nemec karijeru je počeo u Lovranskoj bolnici, a u bogatoj karijeri usavršavao se na prestižnim klinikama svijeta, od Basela, Milana i Stocholma do Moskve, New Yorka i Bostona. Među prvim je europskim liječnicima koji je obavio koštano-hrskavičnu transplantaciju i prvi u hrvatskoj transplantirao križni ligament. Od 1996. službeni je liječnik Hrvatske nogometne reprezentacije.

Klinika Dr. Nemec danas ima 17 bolničkih kreveta, tri operacijske dvorane i sedam specijalističkih ambulanti. Zapošljava 28 djelatnika, od kojih su sedmero liječnici specijalisti. Poslušajte razgovor Branke Malnar s dr. Borisom Nemecom:

Komentari