SPH: Predsjednik Uprave "Jadrolinije" nije imao uvjete za posao

SPH: Predsjednik Uprave "Jadrolinije" nije imao uvjete za posao

Predrag Brazzoduro, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Sindikat pomoraca Hrvatske reagirao je na izjave predsjednika Uprave Jadrolinije Alena Klanca. Navode kako je u vijestima HRT-a rekao da je Uprava htjela povećati najniže plaće, ali su to odbili sindikati – i tvrde da je to laž.

"Predsjednik Uprave je izjavljivao da će povećati plaće kad se sezona 2014. pokaže pozitivnom. Izjavljivao je da neće biti uravnilovke, pa će se sve plaće povećati u omjeru povećanja plaće koja je ispod minimuma u Hrvatskoj", navodi se u priopćenju Sindikata pomoraca.

Također kažu da je Klanac dodao još jednu neistinu kad je izjavio da su prosvjedi protuzakoniti. Sindikat tvrdi da je jedino nezakonito u Jadroliniji imenovanje predsjednika Uprave koji, prema njihovim riječima, nije ispunjavao uvjete za to radno mjesto.

"O nepoštivanju sigurnosnih uvjeta ukrcaja putnika i automobila po naređenju Uprave, drugom prilikom", stoji na kraju priopćenja kojeg je u ime Sindikata pomoraca potpisao kapetan Predrag Brazzoduro. Priopćenje u cjelosti možete pročitati u nastavku.

Komentari