Sportaši u Matuljima dobili dvoranu - fotogalerija

Sportaši u Matuljima dobili dvoranu - fotogalerija Sportaši u Matuljima dobili dvoranu - fotogalerija
Pred ulazom (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka) Pred ulazom (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka)
Trg na krovu (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka) Trg na krovu (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka)
Isti trg malo kasnije, dok jedni uživaju drugi rade (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka) Isti trg malo kasnije, dok jedni uživaju drugi rade (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka)
''Topla veza'' ili kako iz škole u dvoranu u papučama (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka) ''Topla veza'' ili kako iz škole u dvoranu u papučama (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka)
Dragi gosti (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka) Dragi gosti (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka)
A sve je to zapravo zbog njih (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka) A sve je to zapravo zbog njih (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka)
I nekih koji još nisu tu, ali bit će (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka) I nekih koji još nisu tu, ali bit će (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka)
Na prilazu (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka) Na prilazu (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka)

U dvorani u Matuljima (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka)

Nova školska sportska dvorana, vrijedna 27 milijuna kuna, otvorena je u Matuljima. U novoj dvorani 415 učenika matuljske škole ''Dr. Andrija Mohorovičić'' koriste sve sate tjelesne i zdravstvene kulture. Matuljci konačno kažu: postali smo grad, a vizura Matulja potpuno je izmijenjena izgradnjom tog prestižnog sportskog objekta.

Dvorana prima nešto više od 600 posjetitelja, pogodna je za natjecanja najvišeg domaćeg ranga, a ima i parking od 60 mjesta i trg od 2500 metara četvornih na krovu zgrade, a ukupna površina korisnog prostora u dvorani i oko nje iznosi čak 15 tisuća četvornih metara. Dovršena je još pred ljeto prošle godine, a prije mjesec dana uporabnu dozvolu dobila je i topla veza između škole i dvorane. 

Od početka travnja dvoranu koriste učenici, a svi oni koji su projekt podržali očekuju da će je koristiti i bar dio od tisuću matuljskih sportaša koji djeluju u više od trideset sportskih klubova te da će dvorana pomoći da što više djece ostane sportski aktivno što duže.

Nositelj projekta izgradnje trodjelne višenamjenske dvorane bila je Općina Matulji, a uz njih u jednakim omjerima sufinancirali su je i Primorsko-goranska županija te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. PGŽ je sufinancirala gradnju ali i opremanje dvorane s više od devet milijuna kuna, a dodatnih milijun i 500 tisuća kuna izdvojit će za uređenje okoliša. 

Komentari