Srebrni Kastavci iz košarkaške U-21 reprezentacije kod gradonačelnika

Srebrni Kastavci iz košarkaške U-21 reprezentacije kod gradonačelnika

Delač, Mostarac i Barnjak (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Košarkaša Josipa Barnjaka i kondicijskog trenera hrvatske mlade košarkaške reprezentacije Teddija Delača, ovjenčane srebrom na Europskom košarkaškom prvenstvu u Njemačkoj, jutros je svečano primio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

Devetnaestogodišnji Josip Barnjak, igrač "Škrljeva", izabran je i za Kastavca srpnja. Zahvalan je, kaže, na svim priznanjima, ali to je sada iza njega. Čekaju ga novi izazovi koje spreman i s radošću prihvaća. "Na prvenstvu smo bili u medijskoj sjeni Svjetskoga nogometnog prvenstva, ali kad smo uzeli medalju, i to srebrnu, doživjeli smo svojevrsni medijski bum", kaže Barnjak. 

"Naravno da smo pratili nastupe Vatrenih, veselili se, a nakon jedne pobjede smo se oko ponoći bacili u more, pa su nas Nijemci malo čudno gledali", uz smijeh priča Josip. Na pitanje o uzorima, kaže: "Mislim da je Dražen Petrović uzor svima koji se u Hrvatskoj bave košarkom. Ja inače gledam 'iskopirat' neke meni dostupnije i bliže igrače, ne zanosim se, recimo NBA ligom. Što se 'Škrljeva' tiče, složili smo odličnu ekipu i nadamo se barem ponoviti ovogodišnji uspjeh, ako ne i nadmašiti to šesto mjesto“, govori Barnjak.

Kondicijski trener Teddi Delač već je prihvatio novi izazov: slovenskoga drugoligaša "Sežanu", gdje će debitirati u ulozi prvog trenera. "Mislim da su sve lige u regiji podjednake, osim u Srbiji, gdje prednjače zbog jače baze, ali ova druga slovenska je na razini naše druge, ako ne i malo jača. Ima puno naših igrača i trenera, pa vjerujem da ću se brzo adaptirati", kaže Delač. 

Dojmovi s prvenstva? "Eto, ova generacija je dvaput dosad ispadala iz Divizije, odnosno Lige, tako da je ovaj uspjeh neočekivan i velik. Kad smo stigli u četvrtfinale s Italijom, znali smo da se borimo za medalje, a onda polufinale s domaćinom Njemačkom, gdje je bilo gusto, a i suđenje je bilo 'domaćinsko', no uspjeli smo zahvaljujući zajedništvu i ekipnom duhu. Uostalom, gdje god se išlo, imali ste skupine od dva ili tri Nijemca, dva ili tri Talijana, a mi uvijek u skupini od dvanaestorice Hrvata. Sportaši se inače tradicionalno podupiru, a nama je puno značila podrška koju smo dobivali svo vrijeme - recimo, Lovren nas je baš razveselio na Instagramu", rekao nam je Teddi Delač.

Poslušajte izjavu Josipa Barnjaka:

Barnjak: Zadovoljan medaljom idem dalje, pripremio Albert Petrović

Komentari