Sretan rođendan Radio Sovi!

Sretan rođendan Radio Sovi! Sretan rođendan Radio Sovi!
Postava Sove prije četiri godine (Foto: Radio Sova) Postava Sove prije četiri godine (Foto: Radio Sova)
Ivan Saftić i Eva hajdinjak u režiji (Foto: Radio Sova) Ivan Saftić i Eva hajdinjak u režiji (Foto: Radio Sova)
Radoslav Tičić i Aleksandra Ignatoski u studiju (Foto: Radio Sova) Radoslav Tičić i Aleksandra Ignatoski u studiju (Foto: Radio Sova)

Dio sadašnje psotave Radio Sove (Foto: Radio Sova)

Radio Sova, studentski program Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci slavi četvrti rođendan. U noći s 29. na 30. siječnja, sada već davne, 2010. godine Radio Sova preuzela je noćni dio programa Radio Rijeke.

U projektu sudjeluju studenti različitih riječkih fakulteta, a tijekom četiri godine u programu Radio Sove okušalo se više od 60 studenata. Trenutno dvadesetak studenata priprema program što ga možete slušati svaku večer od 22 sata i 30 minuta do 1 sat ujutro, a subotom već od 18 sati. Nizom različitih emisija bave se vijestima iz akademskog života, kulturom, sportom, putovanjima, glazbom, mogućnostima za studente.

Dio studenata diplomirao je i otišao s Radio Sove, a neki od njih dobili su i posao u medijima uprvo zahvaljujući znanju i iskustvu stečenom stvaranjem studentskog radijskog programa. Sovci surađuju s drugim studentskim radijskim postajama i programima u Hrvatskoj i zemljama regije, a dva puta godišnje sastaju se na seminarima studentskih radija HearMe. Kako je riječ o otvorenom projektu, tako svakih nekoliko mjeseci rade audicije za nove voditelje, novinare, glazbene urednike i tonske realizatore.

Jedini studentski medij u Rijeci živjeti je počeo koncertom na balkonu Radio Rijeke. Ovogodišnju rođendansku feštu Sovice pripremaju za subotu 1. veljače u riječkom Klubu i Beertiji. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 20 kuna, a dio će podijeliti u programu.    

Komentari