Srpanj uz Riječke ljetne noći: budite Promatrači!

Srpanj uz Riječke ljetne noći: budite Promatrači! Srpanj uz Riječke ljetne noći: budite Promatrači!
Supružnici Unander-Scharin i Marin Blažević (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka) Supružnici Unander-Scharin i Marin Blažević (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Uvod u Riječke ljetne noći već traje - to je međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača "Zinka Kunc Milanov". U petak 1. srpnja ovogodišnji se festival otvara, a uz nastup uličnih zabavljača i glazbenika izdvajamo program "Vaše kazalište Vama".

Međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača Zinka Kunc Milanov počelo je već jučer i u njemu sudjeluje šezdeset mladih pjevača iz 30 zemalja. U okviru tog natjecanja sutra će u foyeru riječkoga kazališta biti otvorena operna instalacija Promatrači.

Autori, bračni par Carl i Åsa Unander-Scharin, koristili su snimke orkestra Metropolitanske opere, autorske elektroničke zapise i originalne tonske zapise pjevanja Zinke Kunc. Instalacija je publici dostupna još u četvrtak od 20 do 21 sat i uz subotnje finale natjecanja mladih pjevača od 20 sati. Tim koncertom ravnat će Tibor Boganyi.

Nakon urbane uvertire u Riječke ljetne noći uz ulične zabavljače i glazbenike, čarobnu ljetnu noć Gradskog kazališta lutaka Rijeka i virtualnu izložbu o 120 godina Guvernerove palače, u petak 1. srpnja, u 21:30 pred HNK-om Ivana pl. Zajca festival će biti svečano otvoren. Ulomci iz različitih predstava riječkog HNK-a u režiji Vedrana Hleba bit će sasvim nov scenski doživljaj.

Na današnjoj konferenciji za novinare doznali smo da je program Muzeji proširena stvarnost premješten na subotu 2. srpnja iz tehničkih razloga. Te večeri od 20 sati, uz potpuni 3D i VR tehnološki dojam proširene stvarnosti, uživat ćemo u nesvakidašnjoj prezentaciji blaga 14 muzeja Rijeke i Kvarnera.

Detalje programa pronađite ovdje i poslušajte o otvorenju Noći u HNK Ivana pl. Zajca:

Budite Promatrači!, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari