STIFF posvećen zvuku: otvorene prijave za sudjelovanje na izložbi

STIFF posvećen zvuku: otvorene prijave za sudjelovanje na izložbi

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Otvorene su prijave za sudjelovanje na multimedijalnoj izložbi "Zvučne okupacije", koja je dio popratnog programa ovogodišnjeg STIFF filmskog festivala koji će biti održan od 26. do 29. studenog u Rijeci.

Na natječaj se može prijaviti inovativan audio-vizualni sadržaj, objekte, instalacije, live izvedbe, performanse, eksperimentalne filmove i vizualnu poeziju. Radovi se šalju na sound.occupations@gmail.com, s naznakom Sound Occupations.

Sedmo izdanje riječkog festivala posvećeno je zvuku "kao temeljnom generatoru svakodnevnog i umjetničkog impulsa", a održat će se u prostorima  Art-kina Croatia i Omladinskog Kulturnog Centra Palach.

Izložba "Zvučne okupacije", koja će biti postavljena u suradnji s Galerijom SKC u Rijeci, fokusira se na proučavanje urbanih zvučnih pejzaža, istraživanje ambijenata i promjena koje se događaju u zvuku svakodnevice.

Organizatori pozivaju da se do 20. svibnja na natječaj prijave radovi koji istražuju, mijenjaju, interpretiraju, produciraju ili na neki drugi način bilježe i osluškuju zvuk svakodnevnice. Iako je središnji festivalski program posvećen studentskom filmu, na izložbi mogu sudjelovati svi koji to žele, bez obzira na studentski status.

"Zvuk se može shvatiti kao epistemološki, formativni instrument koji nam omogućava analizu urbanih i imaginarnih prostora, a ujedno i kao estetski alat koji nam služi izgradnji i nadogradnji tih pejzaža u praksi", objašnjava se u opisu ovogodišnje festivalske teme. "Zvučni prostor određuje ritam života, utječe na emocije pojedinaca, na kretanje i misao. On okupira, manipulira, alterira, izaziva i definira našu stvarnost", dodaje se.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, kako bi predstavio najbolje svjetske studentske filmske produkcije.

Festival je sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Grada Rijeke, EPK Rijeka 2020 i Primorsko-goranske županije, a ulaz na projekcije je slobodan.

Komentari