Stipe Bilić oduševio božićnim koncertom u Guvernerovoj palači

Stipe Bilić oduševio božićnim koncertom u Guvernerovoj palači

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Božićni koncert u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja pred ugodno ispunjenom dvoranom održao je mladi riječki pijanist, student pete godine zagrebačke Muzičke akademije Stipe Bilić.

Koncert je započeo Mozartovom Sonatom u B-duru, melodioznom, ritmičnom i ljupkom glazbom koja je upravo tako i zazvučala pod prstima mladoga pijanista, pa se nije osjećala njena tehnička zahtjevnost koju je Stipe Bilić besprijekorno svladavao.

Uslijedila je energična Beethovenova Sonata u C-molu u čijem je prvom stavku taj nježni mladić pokazao svu snagu svog pijanističkog izraza u ogromnom dinamičkom rasponu svog strastvenog umjetničkog izraza, da bi se emotivno smirio u jednostavnosti drugoga stavka.

Koncert je završio efektnim ciklusom četiri Impromptuja Franza Schuberta u kojima je Stipe Bilić pokazao svu raskoš svoga glazbenog talenta i nevjerojatnu uživljenost muziciranja kao i veliku tehničku savršenost izvedbe. Zadovoljna je publika od ovog skromnog mladića dobila i suptilni glazbeni dodatak.

Komentari