Stižu niske temperature, treba zaštititi vodovodne cijevi i instalacije!

Stižu niske temperature, treba zaštititi vodovodne cijevi i instalacije!

Foto ilustracija: Pixsell

Zbog najava jačega višednevnog zahlađenja, iz riječkog VIK-a i Liburnijskih voda upozoravaju građane da zaštite svoje izložene instalacije vode od smrzavanja - vanjske slavine i cijevi, one u negrijanim prostorijama (podrumi, konobe i sl.) te instalacije u oknima vodovodnih priključaka.

Ukoliko je moguće, najbolje je isprazniti instalacije od vode, a to se posebno odnosi na kuće i stanove u kojima se ne živi, a gdje su znale puknuti i zahodske školjke, u koje se može dodati antifriz.

Komunalno društvo "Vodovod i kanalizacija" Rijeka javlja da je u listopadu i studenome prošle godine pravovremeno postavilo zaštitu od smrzavanja u svim vodomjernim oknima te tako propisno zaštitilo vodomjere u zonama u kojima se može očekivati njihovo smrzavanje pri niskim temperaturama.

Zbog najave vrlo niskih temperatura mole se korisnici za provjeru stanja u njihovim vodomjernim oknima te im se savjetuje da dodatno zaštite svoju internu vodovodnu instalaciju od smrzavanja.

Vodomjerna okna je najbolje zaštiti termoizolacijskim materijalima (stiropor, spužve, kamena vuna i slično) po zidovima okna, a oko vodomjera i ventila postaviti vreću napunjenu lišćem ili usitnjenim izolacijskim materijalom. Instalacije, odnosno cijevi, mogu se zaštititi specijalnim omotačima za cijevi (izolacija za cijevi) ili omatanjem izolacijskih materijala oko cijevi (filc i slično).

Komentari