Što je novoga u gradskom natječaju za financiranje projekata u kulturi?

Što je novoga u gradskom natječaju za financiranje projekata u kulturi? Što je novoga u gradskom natječaju za financiranje projekata u kulturi?
Helena Semion Tatić, Ivan Šarar i Vlasta Linić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka) Helena Semion Tatić, Ivan Šarar i Vlasta Linić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Na natječaju za financiranje projekata u kulturi, koji je 14. lipnja objavio riječki gradski Odjel za kulturu, ima i nekih značajnih novina, pa se tako na natječaj mogu prijaviti i mladi od 15 do 30 godina uz nešto lakše kriterije, kao i umjetnici amateri.

Građanima će posebno biti zanimljivi kriteriji za programe zaštite i očuvanja kulturnih dobara. Galerija Kortil i HKD na Sušaku imaju svoj posebni natječaj koji traje do 15. kolovoza. Za sve je programe ukupno predviđeno 3,5 milijuna kuna, a prijave na natječaj traju do 15. srpnja.

Na konferenciji danas u RiHubu najavljena je i radionica u srijedu 3. srpnja u 14 sati, namijenjena prijaviteljima programa. "Mijenjamo termin kako bismo imali više vremena za evaluaciju, kako bi kulturna vijeća odležala u svojim razmišljanjima i napravila posao što bolje", rekao je pročelnik gradskog Odjela za kulturu Ivan Šarar i dodao kako natječaj otvoren do 15. srpnja. "Prije je trajao do jeseni, pa apeliram na sve da ne promaše rokove", naglasio je pročelnik za kulturu.

"Ono što je građanima vjerojatno bitno, jer su oni najčešći aplikanti za zaštićena kulturna dobra - mijenjaju se i pojednostavljuju kriteriji po pitanju kulturnih dobara. Znači, svi koji imaju neka lijepa vrata, neke elemente zgrada, liftove i slično, pažljivo nas pratite", pozvao je Šarar.

Uz pročelnika Šarara, natječaj su novinarima predstavile i Helena Semion Tatić, ravnateljica Direkcije programa Odjela za kulturu Grada Rijeke te Vlasta Linić, ravnateljica Direkcije za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara Odjela za kulturu Grada Rijeke. Precizne upute mogu se naći na mrežnim stranicama Grada RijekePoslušajte izjavu Ivana Šarara:

Šarar o natječaju, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari