Što nudi riječki Halloween vikend?

Što nudi riječki Halloween vikend?

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Svaki je razlog za veselje dobro došao, pa ovog vikenda partijamo maskirani prije karnevala jer je - Halloween. Istražili smo tko vam, što, kakvu zabavu i uz kakvu glazbu nudi u Rijeci. Tu su i podaci koliko će vam novčića za početak zabave trebati.

Zabava počinje već večerasHallotreš nudi klub Crkva, program starta u 23 sata i upad je 10 kuna, a poslije ponoći 20 kuna!

Riječanka Božidarka Matija Čerina, poznata kao natjecateljica prošlogodišnjeg Voice-a, održat će nastup sa svojim akustičnim triom Sarah Connor & Terminatori u River pubu. Čerina, Mihael Prosen i Vedran Vučković napravili su trio kojim slave glazbene 60-te, 70-te i 80-te godine, iako se na repertoaru nalaze i pjesme novijeg datuma. Nastup počinje oko 22 sata, a prije i poslije, u sličnim glazbenim smjerovima vodit će plesni podij DJ Sara!

Dva dana, odnosno večeri, u Pogonu kulture tutnji kontroverzni folk punk bend Brkovi. Brkove nije potrebno posebno predstavljati, već samo najaviti da su u prodaji dnevne ulaznice: posebno za petak, posebno za subotu. Pretprodajna cijena je 45 kn, a na dan koncerta 60 kn. Najvjerniji fanovi, koji dolaze obje večeri, paket ulaznica mogu kupiti za 75 kn. 

U Palachu belgijski indie rockeri Intergalactic Lovers - prvi put u Hrvatskoj! Dolaze u sklopu turneje i promocije zadnjeg albuma "Little Heavy Burdens". Band je nastao 2008. godine, a već sljedeće izdali su prvi single "Delay" te poharali radio postaje u Belgiji. Najčešće ih uspoređuju s Feist, PJ Harvey i Yeah Yeah Yeahs. Ako ih niste kupili u pretprodaji, kartama je danas cijena 25 kn, a svirka će početi u 22 sata.

Subotnji Palach program nudi Halloween party na temu legendarnog redatelja Tima Burtona. Program priprema Udruga The Hauntlings, a posjetitelje očekuje mnoštvo zabave uz nagradno natjecanje za najbolju masku, natjecanje za Kraljicu Vriska, specijalni vatreni show skupine Red Rays, najbolji izbor mjuze uz hitove za čagicu iz 80-ih i 90-ih te posebno dekoriran prostor. Za one koji se ne stignu maskirati organiziran je specijalni Face Paint štand na kojem će se, za simboličnu donaciju, pretvoriti u likove iz Burtonovih filmova. Upad na ovogodišnje mračno slavlje iznosi nesretnih 13 kn, a vrata Palacha se otvaraju u 21 sat.

Sutra u 23 sata u River pub stiže Rage Against The Machine Tribute - The Renegades iz Poreča! Cover sastav Renegades osnovala su 2003. godine četvorica istomišljenika koji su svoju ljubav prema glazbi usmjerili veličanju lika i dijela legendarnih Rage Against The Machine. Program počinje već oko 21 sat, a live svirka nešto prije 23 sata.

Krenula je sezona trens partija u Harteri. Trens line up čine Dharma live (Looney Moon Records), Winpa (Insectik Records), Effex (Hypnodelix), PsyMustafa (CupusKactus), Bigfoot (Ducks Records), Stikk (Flying Donkeys), Ogologo (Flying Donkeys). Uz trens, tu je i dub flor na kojem vas čeka Poppy iz Ri rootz-a Low frequency te, prvi puta u Harteri, High Grade Commanda iz Zagreba. Upad do ponoći 30 kn, poslije 40 kn, a za maskirane 20/30 kn, te poslije četiri ujutro 15 kn.

Glazbena platforma Tuborg Open Fair, nakon velikog proljetnog buđenja na zagrebačkom Velesajmu, kreće na jesensku turneju. U riječki caffe bar Nad Urom dovode Kandžiju & Gole žene. Kandžija je reper, poznat kao najbolji freestyler na Balkanu, a nastupa s Golim ženama, bendom od šest muškaraca. Dodatak: Chew the Fat! Croatia zagrebačkoj publici predstavlja najsvježije trendove Bass glazbe uz gostovanja poznatih umjetnika sa svjetske klupske scene, ali s posebnim naglaskom na izvođače iz regije s ciljem jačanja i afirmacije lokalne scene. Ulaznice su 20 kn u pretprodaji ili s maskom, a 25 kn na ulazu bez maske. Početak je u 22 sata.

Klub Crkva u suradnji s Mixmag Adria i Fun Factory agencijom predstavlja Halloween special! Organiziran je privatni party vlak iz Zagreba specijalno za Halloween! Line up: Funk Guru, Gars, Zolium i Pero Despero. Start je u 23 sata, a košta 30 kuna.

Ako se želite dobro nasmijati, dođite u klub Bačva na nastup poznatog voditelja, komičara i nekadašnjeg frontmena benda Dreletronic Davora Dretara Dreleta. Nakon salvi smijeha, očekuje Vas Halloween party u organizaciji ESN Rijeka. Početak u 20 sati. 

13. Halloween party pripremaju u Kulturnom centru Kalvarija. Početak je u 20 sati, ulaz 20 kuna, ako niste maskirani, a očekuju vas iznenađenja tijekom cijele večeri: non-stop performance-a "Paklena kuhinja" u groblju, vražje plesačice, pretvaranje ljudi u zombije, biranje Miss Halloween party-ja. Točno u ponoć strašni performance "Cirkularna operacija" - zabranjeno za osobe sa srčanim tegobama!!!!!

Komentari