Što s ostacima uskršnjih kolača? Napraviti kolač!

Što s ostacima uskršnjih kolača? Napraviti kolač!

Foto: Pixsell

Jasminka Sušanj svake srijede u eter Radio Rijeke donosi nove slatke ideje, ove srijede Jasminka će vam pokazati kako najbolje iskoristiti ostatke od usršnjih kolača, točnije mrvice koje ostanu od pogača.

Sastojci:

Za biskvit: 4 jaja, 4 žl. šećera, 1 žl. oštrog brašna, 1/2 praška za pecivo, malo soli,
3 žl. mljevenih oraha
Za kremu: 200g mrvica od pogače,
2 dl mlijeka, 2 žl. ruma, 150g mljevenih oraha, 100g grožđica, 200g putra,
150 g šećera u prahu
Za glazuru: 200g tamne čokolade,
1 dl slatkog vrhnja

Postupak:

Pleh obucite u masni papir, a pećnicu zagrijte na 180C. Žutanjke pjenasto umutite sa šećerom, a od bjelanjaka i soli istucite čvrsti snijeg. Oprezno spojite obje smjese pa im dodajte mljevene orahe i brašno pomješano s praškom za pecivo. Smjesu izlijte u pleh, poravnajte i pecite oko 20 minuta na 180C. Pečeno ohladite.

Ostatke pogače osušite i sameljite u mrvice. Prelijte ih vrelim mlijekom i rumom. Dodajte mljevene orahe i grožđice pa ohladite. Sada pjenasto istucite putar sa šećerom u prahu i dodajte u kremu. Time premažite ohlađeni biskvit.
Otopite čokoladu i vrhnje na pari. Kad se glazura sjedini i postane sjajna prelijte je preko kolača i stavite ga u frižider da se dobro ohladi. Slasticu narežite i poslužite.

Kolač od ostataka, pripremio Robert Ferlin

Komentari