Što se kuha za drugi riječki Porto Etno festival?

Što se kuha za drugi riječki Porto Etno festival?

Porto Etno su najavili Majstorović, Obersnel, Višnić, Tondini i Blažić (Foto: Rijeka 2020 / press)

Program koji najbolje odražava slogan cijelog projekta Rijeke Europske prijestolnice kulture – Luka različitosti – Porto Etno festival bit će održan u petak i subotu 7. i 8. rujna u zgradi Exportdrva na Delti.

Drugo festivalsko izdanje odviat će se pod sloganom "Put oko svijeta u dva dana", što znači da program polako, ali sigurno raste.

A putovat će se u medijima koji su svima razumljivi: kušanjem delicija iz čak 17 nacionalnih kuhinja te glazbenim programom u kojem će sudjelovati riječki Porto Etno Orkestar i gosti iz Mađarske, Slovenije, Somalije, Bosne i Hercegovine, Meksika, Senegala, Italije, Brazila i Makedonije. 

Detalji programa 2. Porto Etno festivala u Rijeci, organiziranog u okviru programskog pravca Kuhinja - Rijeka EPK 2020, dostupni su ovdje.

Osim što je festival narastao na dva dana, što je u njemu sve više sudionika, cilj je i da publike bude što više pa su za subotu organizirane radionice za najmlađe i malo veće, a uključene su i dvije srednje škole: Ugostiteljska škola iz Opatije i Trgovačka i tekstilna škola iz Rijeke.

Pričat će se bajke, recitirat će djeca, a sedam riječkih manjinskih zajednica predstavit će se i nastupom folklornih skupina. 

Sve to stat će pod krov, jer s meteo prognozom ne stojimo baš najbolje, pod krov Exportdrva. Svakoga dana program će počinjati u 18 sati, koncerti u 20:30 sati. Ulaz na sve je slobodan, ali ipak treba pripremiti deset kuna za kupon za degustaciju. Poslušajte više:

Što se kuha za drugi riječki Porto Etno festival?, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari