Što su ribari i riječka Lučka uprava zaključili o sigurnoj ribarskoj luci?

Što su ribari i riječka Lučka uprava zaključili o sigurnoj ribarskoj luci?

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa je ovoga tjedna, na sastanku s predstavnicima Udruženja obrtnika Rijeka, podsjetio da je Lučka uprava u investicijskom ciklusu koji će pridonijeti kvaliteti gospodarskog života grada, a u to spada i siguran vez za ribare.

Predstavnici Udruženja obrtnika Rijeka i Lučke uprava Rijeka sastali su se radi razgovora o izgradnji sigurne, ribarske luke te o mogućnosti da ribari u prijelaznom razdoblju imaju siguran vez i iskrcajna mjesta. 

Ribari okupljeni u Sekciji ribara suglasni su da bi Lučica Torpedo bila adekvatna ribarska luka, uz rekonstrukciju koja bi omogućila sigurno uplovljavanje, isplovljavanje i privez te infrastrukturu.

Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa je suglasan s prijedlogom: "Lučka uprava Rijeka u velikom je investicijskom ciklusu koji će pridonijeti kvaliteti gospodarskog života grada, imat ćemo najveću marinu na ovom dijelu Jadrana, a ribari će konačno imati svoju poziciju koja će im omogućiti siguran vez za njihove brodice i kvalitetan rad", stoji u priopćenju što je stiglo iz Lučke uprave.

Iz Lučke uprave Rijeka izrazili su spremnost da izrade projekt ribarske luke i troškovnik te aplicira na mjere za uređenje Lučice Torpedo. Poslušajte razgovor s voditeljem odjela komercijalnih poslova Lučke uprave u Rijeci Rajkom Jurmanom:

Rajko Jurman o sigurnoj ribarskoj luci, pripremio Albert Petrović

Komentari