Što sve nudi Rogoznica? Izvrsnu ribu i prirodne ljepote!

Što sve nudi Rogoznica? Izvrsnu ribu i prirodne ljepote! Što sve nudi Rogoznica? Izvrsnu ribu i prirodne ljepote!
Jezero Zmajevo oko (Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka) Jezero Zmajevo oko (Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka)
Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka
Jure Mula, direktor marine Frapa, s gastronautima (Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka) Jure Mula, direktor marine Frapa, s gastronautima (Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka)
Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka
Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka
Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka
Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka
Smokvica ,rezidencija Ivice Todorića (Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka) Smokvica ,rezidencija Ivice Todorića (Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka)
Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka
Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka
Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka
Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka
Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka
Edi Kišić na zadatku u Rogoznici (Foto: Radio Rijeka) Edi Kišić na zadatku u Rogoznici (Foto: Radio Rijeka)

Foto: Edi Kišić / Radio Rijeka

Hrvatski restorateri, enolozi, gastronomi i novinari, okupljeni oko kluba Gastronaut, boravili su dva dana u Rogoznici, gdje su ih domaćini upoznali s gastronomsko-turističkim potencijalima toga kraja.

Izreka "Po ribu u Rogoznicu", u praksi je ta dva dana pretočena u "Po ribu i na ribu u Rogoznicu". Način japanske pripreme jadranske ribe, koja je pokazana gastronautima; upoznavanje s marinom Frapa, jednom od najljepših na Jadranu; ribolov i priprema ulovljene ribe na brodu "Avanturiero"; lokalni specijaliteti pripremljeni u restoranu "Atrium" - učinili su, uz prirodne ljepote Rogoznice, nezaboravni doživljaj. 

Gastro-specijalitete, koje su pripremali domaćini, sljubili su hrvatski vinari Zdjelarević i Brzica te vinari iz Kutjeva i PZ Svirće sa svojim najboljim vinima, a predstavnici Dukata s paletom sireva.

Donosimo vam rogozničke sličice kroz razgovore s direktorom Turističke zajednice Rogoznice Marijom Mladinićem i barbom "Avanturiera" Ivanom Karabatićem, koji je pomoračko zvanje stekao na Pomorskome fakultetu u Rijeci. Poslušajte:

Komentari