Stojan Osojnak: ljubav prema nogometu i Opatiji već 92 godine

Stojan Osojnak: ljubav prema nogometu i Opatiji već 92 godine Stojan Osojnak: ljubav prema nogometu i Opatiji već 92 godine
Foto: Marijana Smokvina / Radio Rijeka Foto: Marijana Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Grad Opatija Foto: Grad Opatija

Zasluženo priznanje 92-godišnjem Stojanu Osojnaku (Foto: Grad Opatija)

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić danas je ugostio poznatog opatijskog sportaša, nogometaša Stojana Osojnaka, čija je sportska karijera obilježila jednu epohu u povijesti opatijskog, riječkog i hrvatskog nogometa.

Stojan Osojnak ima 92 godine i jedan je od najboljih nogometnih trenera i igrača Rijeke svih vremena. Već 48 godina živi u Švicarskoj, a ljetne mjesece provodi u rodnoj Opatiji. Zahvaljujući mu na sportskom i drugom doprinosu, gradonačelnik Dujmić pokonio je Osojnaku grb Grada Opatije u drvu te simbolični poklon - monografiju Opatije "4 godišnja doba", kako bi ga sjećala na njegov rodni grad dok je u inozemstvu.

Gradonačelnik je rekao da će se portret Stojana Osojnaka naći među onima koji će biti izloženi u sportskoj dvorani Marino Cvetković, gdje je u planu projekt izlaganja fotografija svih opatijskih sportaša koji su postigli vrhunske rezultate u sportu.

Osojnak je zahvalio gradonačelniku te podsjetio na mlađe godine svoga života, koje je osim u nogometu, proveo i radeći po opatijskim hotelima, a u jednom periodu života radio je i u planskom uredu ondašnje Općine Opatija. Osojnak je poručio mladima da uživaju u ljepoti ovoga grada u kojem žive te svima ostalima da se zajedničkim naporima trude da Opatija i u budućnosti bude lijep i napredan grad. "Proputovao sam cijeli svijet, ali Opatija mi je u srcu. Stvarno je lijepa," zaključio je Osojnak. Poslušajte izjavu:

Komentari