Stožer: 62 novozaraženih; PGŽ: jedan novooboljeli, tri izliječene osobe

Stožer: 62 novozaraženih; PGŽ: jedan novooboljeli, tri izliječene osobe

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježene 62 novozaražene osobe koronavirusom su 533 aktivna slučaja, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite. NZZJZ Primorsko-goranske županije izvijestio je u petak o jednom novooboljelom od koronavirusa.

Među aktivnim slučajevima u Hrvatskoj su 122 pacijenta na bolničkom liječenju, a na respiratoru je sedam pacijenata. Nema preminulih.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno je zabilježeno 5466 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4758 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 2052 osobe. Do danas je ukupno testirano 126.410 osoba, od toga 1093 u posljednja 24 sata, stoji u priopćenju Stožera.

Tri osobe su proglašene izliječenima u PGŽ nakon obavljenih testiranja. To znači da je trenutno pet aktivnih slučajeva izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Jedan novooboljeli je mlada osoba koja se vratila s odmora u Dalmaciji. Razvila je simptome pa se došla testirati. Od početka epidemije u Hrvatskoj, u PGŽ bilježimo 149 izliječenih.

Komentari