Štrajk liječnika 16. dan; u Rijeci stanje redovno

Štrajk liječnika 16. dan; u Rijeci stanje redovno

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Pregovori o kolektivnom ugovoru u zdravstvu pomaknuli su se s mrtve točke. Predstavnici triju sindikata i ministar zdravlja obavili su jučer gotovo pola posla, a pregovori se nastavljaju u ponedjeljak.

No dok se kolektivni ugovor ne potpiše, bolnički će liječnici nastaviti štrajkati. Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić i sindikalni povjerenik KBC-a Zagreb Trpimir Goluža u karlovačkoj su Općoj bolnici danas liječnike uvjeravali da trebaju ustrajati u štrajku i borbi za potpisivanje kolektivnog ugovora.

Babić je pred šezdesetak liječnika izjavio da se od danas podiže razina uskraćivanja usluga pacijentima, jer su liječnici dosad u interesu pacijenata radili više od neophodnog, ali je to Ministarstvo zdravlja ismijalo i time ih prisililo da radikaliziraju štrajk.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić poručio je pak danas u Saboru da su ispunjeni svi zakonski uvjeti za prekid štrajka liječnika koji traje od sredine rujna. Dežurstvo je prekovremeni rad, platit će se po hrvatskim propisima i dobroj europskoj praksi, istaknuo je Ostojić.

U Kliničkome bolničkom centru Rijeka pacijenti ne primjećuju razliku u čekanju na preglede u odnosu na vrijeme kad štrajka nema. Evo što su Blanki Uzelac rekli pacijenti koji su na specijalističke preglede čekali u sušačkom dijelu riječkog KBC-a:

Komentari