Studenti iz cijelog svijeta debatiraju u Rijeci

Studenti iz cijelog svijeta debatiraju u Rijeci

Turnir organizira Riječka debatna unija na čelu s Dorom Karmelić i Nanom Spadoni (Foto: Moja Rijeka)

Međunarodni studentski debatni turnir „Rijeka Open 2014" od 9. do 12. kolovoza domaćin je za stotinjak debatanata, sudaca i volontera iz cijelog svijeta.

UPDATE 12.8.2014.: Pobjednici Debatnog turnira 'Rijeka Open 2014.' su studenti iz Srbije. U završnici četverodnevnog Međunarodnog studentskog turnira danas na Trsatskoj gradini, beogradski studenti Miloš Rafilović i Nikola Jugaris argumentima su nadjačali kolege iz Njemačke i Švedske. 

Rasprave su o zadanim temama iz politike, religije, morala i ostalih segmenata suvremenog života, a uz to se upoznavaje Rijeku i okolicu. 

Studentski turnir službeno se otvara večeras u 18 sati u Gradskoj vijećnici na Korzu. Natjecateljski dio događat će se sutra i prekosutra u zgradi Sveučilišnog odjela u Kampusu, a finale je u utorak 12. kolovoza u 10 sati - uz napomenu da su sve debate otvorene za javnost.

Dvočlani timovi natjecat će se u pet kola turnira na engleskom jeziku, a finalna debata bit će održana na Trsatskoj gradini, poručuju u ime organizatora Nana Spadoni i Dora Karmelić:

Komentari