Studenti Tehničkog fakulteta izradili pomagala djeci s teškoćama u razvoju

Studenti Tehničkog fakulteta izradili pomagala djeci s teškoćama u razvoju Studenti Tehničkog fakulteta izradili pomagala djeci s teškoćama u razvoju
Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka
Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka
Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka

Studenti Tehničkog fakulteta danas su u Centru za odgoj i obrazovanje predstavili pomagala za učenike s poteškoćama u razvoju. Inventivni studenti izradili su asistivna pomagala kako bi osobe s teškoćama mogle komunicirati u svakodnevnom životu.

Radi se o pristupačnim likovima poput medvjedića ili hobotnice te bubnjeva i drugih instrumenata. Suradnja je interaktivna - učenici uče o tehnološkim mogućnostima, a studenti o humanoj tehnologiji te o stvarnim, a ne virtualnim korisnicima. "Djeca na ovakav način kroz igru uče i pomaže im, jer oni uče na drugačiji način nego mi. Zato smo došli do ideje da nešto napravimo za te senzorne sobe i do ideje hobotnice koja ima svjetleće krakove", objasnila je studentica Hajdi Pejić"Radili smo na projektu aplikacija koja je glazbeno zabavna i trebala bi služiti u Centru za djecu s poteškoćama u razvoju, zapravo da ih se uči glazbenim instrumentima i da se kroz neku zabavu nauče baš to - glazbi", dodaje student Matko Burula. Poslušajte izjave i pogledajte video:

Komentari