Studentima ključevi Rijeke: počeo 10. Student Day Festival

Studentima ključevi Rijeke: počeo 10. Student Day Festival

Foto: SDF press team

Predajom ključeva Grada Rijeke studentima, službeno je počeo 10. Student Day Festival. Koncerti se održavaju na tri pozornice, a za 10. obljetnicu očekuje se dolazak dosad najvećeg izvođača na Festivalu - britanske grupe Rudimental.

Koncerti se održavaju 17. i 18. svibnja u prostoru Ex port Delta, a ulaz je slobodan. Detalji programa dostupni su ovdje.

Suorganizator Student Day Festivala Alen Tibljaš najavio je da će nastupiti više od 30 glazbenika. Vodeći dio programa čine: Rudimental, Krešo Bengalka i TBF koji će nastupiti u petak; dok u subotu na pozornicu dolaze Urban & 4, Edo Maajka i Vatra.

Uz njih se očekuju i mnogi drugi domaći i strani izvođači, kao što je mladi riječki rock band Fanaa, slovenska grupa Generator, Grapevine Babies, Šajeta te brojna lica DJ scene.

Osim koncertnog dijela organiziraju se i kulturne, sportske te humanitarne aktivnosti, a to su Stand up show s Vlatkom Štamparom i Aleksom Curaćem Šarićem15. svibnja na Građevinskom fakultetu te humanitarna utrka Zasvijetli za druge 16. svibnja.

Na humanitarnim akcijama prikupljaju se donacije za studentski projekt KosaRi, u sklopu kojeg studenti Medicinskog fakulteta izrađuju vlasulje za oboljelu djecu. Očekuju nas još i filmske večeri, Escape room, Kviz opće kulture, SciCafe, kao i Dan studentskih medija Radio Sove i Kišobrana te predstavljanje studentskih udruga.

Zamjenik predsjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Marko Mesarić otkrio je kako se Student Day Festival razvio tijekom deset godina te najavio program, a o koncertnom programu govori Alen Tibljaš, poslušajte:

Mesarić o studentskim danima, pripremila Ivana Brljak / Radio Sova

Tibljaš o koncertnom programu, pripremila Ivana Brljak / Radio Sova

Komentari