Šumska pustolovina za kraj Festivala sportske rekreacije

Šumska pustolovina za kraj Festivala sportske rekreacije

Foto: Facebook PGŽ

Na riječkom Korzu građani su jutros mogli zaigrati košarku ili nogomet, ciljati lukom i strijelom, okušati se na trampolinu - poruka Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, Saveza udruga sportske rekreacije Sport za sve te Udruge Žmergo: u nedjelju 11. rujna svi na Platak!

"Ajde dođi na Platak" je moto pod kojim su svi pozvani sudjelovati u događanjima završnice Festivala sportske rekreacije, na Platku u nedjelju 11. rujna od 11 sati. 

S ciljem poticanja na rekreativno bavljenje sportom te predstavljanja dostupnih mogućnosti bit će održana rekreativna i sportska biciklistička utrka, cross utrka za građanstvo na 7 km, dječja utrka na 400m, turno hodanje te planinarenje, a za seniore - olimpijada. Za najuspješnije rekreativne sportaše pripremljene su nagrade, a kako bi sudjelovali na utrkama, potrebna je prethodna prijava na e-mail sportzasve@gmail.com.

Udruga Žmergo organizirala je zabavno-edukativni program "Žmergova šumska pustolovina" koja će zbližiti generacije u zajedničkom rješavanju zagonetki i anagrama te u potrazi za tragovima i rješenjima na pripremljene zadatke za najsnalažljivije. Pripremaju i izložbu o suvremenoj hrani i prehrambenim navikama "Hrana u oblacima / Food Cloud" koja nudi uvid u posljedice naših izbora i potrošnje hrane koju kupujemo, ekološke i društvene utjecaje hrane te izazove s kojima se suočavamo potičući održive prehrambene trendove i male lokalne proizvođače. 

Na Platak ćete u nedjelju moći i organizirano, autobusom koji će s riječkog Trga Bana Jelačića krenuti u 8:30. U međuvremenu, više o detaljima programa provjerite ovdje i poslušajte što o Žmergovu programu govori Helena Traub:

Komentari