Suradnjom do doma za starije, ali i ostvarenja drugih kapitalnih projekata

Suradnjom do doma za starije, ali i ostvarenja drugih kapitalnih projekata

Foto: Općina Kostrena

Kostrena slavi svoje Dane: "malo mesto kamenito, ma je srcu dragovito" putuje od Svete Barbare, preko Mikule do Svete Lucije. Ove su se godine sjetili već pomalo zaboravljenih užanci, rođenih davno, u 19. stoljeću, pod okriljem Bratovštine sv. Nikole.

U to davno vrime "sajanje" je spašavalo pomorce koje bi zadesila nesreća, pa su oni ostali bez mora ili njihovi mili ostali bez njih. U to ime i u spomen običaja feštalo se pred kostrenskom sportskom dvoranom.

Uoči godine koja dolazi jedna od nekoć najbogatijih općina u Hrvatskoj razmišlja prvenstveno o domu za starije osobe. To je njihov kapitalni objekt o kojem se govori već dvadest godina i na kojem će svi morati surađivati, ističe načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić.

Puno je zahtjevnih projekata za čije ostvarenje je nužno političko jedinstvo. Lipi kostrenski kamičići moraju složit mozaik koji će sve žitelje učinit sretnima. Načelnica mislid a je općina ta oko koje se mora sve okupljati. U tom timskom radu moraju sudjelovati i Turističku zajednicu i komunalno društvo i svi koji su na proračunu.

I zdravlja treba Kostrenjanima, potpisali su stoga s Inom i Memorandum o razumijevanju koji, bar na papiru, podrazumijeva ogromna ulaganja u čisto sutra. No, s papirima se nikad ne zna.

Najljepše od načelnice ostavljamo za kraj: "...ča manje zavisti, ča manje ljubomore i ča više da se ističe one pozitivne stvari...". Više o programu Dana Kostrene možete pročitati ovdje, a o planovima poslušajte:

Komentari