"Surfajmo na sigurno": održana radionica o sigurnosti djece na internetu

"Surfajmo na sigurno": održana radionica o sigurnosti djece na internetu "Surfajmo na sigurno": održana radionica o sigurnosti djece na internetu
Dan sigurnijeg interneta u Tiću (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka) Dan sigurnijeg interneta u Tiću (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)
Dan sigurnijeg interneta u Tiću (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka) Dan sigurnijeg interneta u Tiću (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Dan sigurnijeg interneta u Tiću (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Obilježavajući Dan sigurnijeg interneta u Dječjem domu "Tić"u Rijeci, održana je radionica pod nazivom "Surfajmo na sigurno". Na radionici su sudjelovali učenici šeste generacije ambasadora "Tića", polaznici sedmih razreda osnovnih škola u Rijeci.

Ideja radionice je da učenici osmišljavaju i kreiraju društvene igre te na taj način promišljaju koje su to potencijalne opasnosti dok su na internetu, odnosno kako se zaštititi, što učiniti i kako to prenijeti učenicima u svojim školama, rekla nam je ravnateljica Tamara Žakula Desnica.

Zašto je radionica korisna za njih i koji su najveći problemi s kojima se na internetu susreću, rekao nam je Matija Markovski, jedan od ambasadora: "Na radionici sam naučio neke stvari koje nisam znao, kako da budem još sigurniji, a to bi moglo zapravo svima moglo pomoći, pogotovo školama. Mislim da je najveći problem objavljivanje slika bez tuđe dozvole, pogotovo nekih sramotnih, vrijeđanje, možda i anonimno". Poslušajte izjave:

Surfajmo na sigurno, pripremila Olivera Vinković

Komentari