Suspendirana pročelnica Vera Begić Blečić dala ostavku

Suspendirana pročelnica Vera Begić Blečić dala ostavku

Vera Begić Blečić i Vojko Obersnel na Molo longu (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka / arhiv)

Suspendirana pročelnica odjela riječke gradske uprave za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić, koja je u alkoholiziranom stanju izazvala prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 41-godišnjak, podnijela je gradonačelniku ostavku na pročelničko mjesto.

Vera Begić Blečić je i zatražila sporazumni prekid radnog odnosa, potvrđeno je u utorak iz Grada Rijeke. Procedura bi trebala biti završena za mjesec dana.

Begić Blečić je malo prije ponoći 15. kolovoza, vozeći Istarskim ipsilonom u suprotnom smjeru s 1,81 promila alkohola u krvi, skrivila prometnu nesreću na dionici Nova Vas-Višnjan. U nesreći je poginuo 41-godišnji Igor Soldatić, koji se s obitelji vraćao s izleta. U istražnom zatvoru bila je do sredine rujna.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel suspendirao je Begić Blečić nakon saznanja da je odgovorna za nesreću. Na zahtjeve javnosti i gradske oporbe da Begić Blečić dobije otkaz, Obersnel je tvrdio da postupa prema proceduri i da je u ovom slučaju prema zakonu jedino moguća suspenzija pročelnice.

Komentari