Sve je spremno za praznik košarke: Škrljevo igra povijesnu utakmicu

Sve je spremno za praznik košarke: Škrljevo igra povijesnu utakmicu

S konferencije za novinare (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Košarkaši Adria Oil Škrljeva sutra od 19 sati u dvorani na Mavrincima, protiv mađarskog Egis Kormenda, igraju prvu finalnu utakmicu Alpe Adria Cupa. Pred igračima Damira Rajkovića je najteži protivnik u premijernoj sezoni nastupa u europskom natjecanju.

Goste dočekuju bez prvog centra Davida Ušića i s tek oporavljenim Krstanovićem i ŠarcemDanas je u dvorani na Mavrincima održana konferencija za novinare "Zelenih", na kojoj su povijesnu utakmicu kluba sa Škrljeva najavili predsjednik kluba Vice Sep, generalni tajnik Alen Miculinić, trener Damir Rajković i kapetan Josip Barnjak.

Sve je spremno za praznik košarke koji će se u srijedu, 3. travnja, dogoditi u dvorani na Mavrincima, rekao je predsjednik Vice Sep. "Mi smo u suradnji sa Optikom RA-VU tiskali i majice u spomen na ovo finale, te smo bili namijenili sredstva od prodaje za liječenje male Mile, ali ćemo svejedno sredstva uplatiti u Zakladu Nora Šitum za liječenje neke druge djece. Sutra će nam se u dvorani pridružiti brojni gosti, kao i brojne generacije našeg kluba, jer ne igra se svaki dan finale", završio je predsjednik Sep.

Tajnik kluba Miculinić pozvao je sve da dođu u dvoranu jer sutra se piše povijest kluba. U goste nam dolazi i pesesetak mađarskih navijača, kao i prijatelja našeg protivnika Egis Kormenda. Trener Rajković žali da u finalu njegova ekipa neće biti u punom sastavu. Nakon što su se kroz tri protekle utakmice povrijedili Marko Šarac, Stipe Krstanović i Davić Ušić, na prva dva će moći računati sutra, dok na Ušića tek u uzvratu koji se igra u Mađasrkoj 10. travnja.

"Egis Kormend ima četiri Amerikanca i našeg Delaša, te su jako dobra ekipa. Bore se za prvaka Mađarske. Njeguju brzu košarku, te će moji igrači morati puno trčati, ako misle parirati", kaže trener. Kapetan Josip Barnjak smatra da se sutrašnjeg protivnika može dobiti, te da će on i njegovi suigrači učiniti sve da dođu do pobjede. Utakmica Adria Oil Škrljevo igra se sa početkom u 19 sati u dvorani na mavrincima, a ulaz je 20 kuna. Poslušajte:

 

Vice Sep o prvoj finalnoj utakmici, pripremio Vladimir Jurić

Rajković: Žao mi je što u finale ne ulazimo kompletni, pripremio Vladimir Jurić

Komentari