Svetlana Bojković: S radija na daske koje život znače

Svetlana Bojković: S radija na daske koje život znače Svetlana Bojković: S radija na daske koje život znače
Svetlana Bojković i Jelena Butković (foto: Virna Baraba / Radio Rijeka) Svetlana Bojković i Jelena Butković (foto: Virna Baraba / Radio Rijeka)

Svetlana Bojković (foto: Virna Baraba / Radio Rijeka)

Poznata glumica Svetlana Bojković boravi u Rijeci kao članica žirija Festivala malih scena i u Kafeu hvali organizaciju i izbor predstava. Inače, Svetlana je često ljetovala u Omišlju na Krku u starini svog pokojnog supruga Miloša Žutića.

Posljednjih godina živi u Helsinkiju sa suprugom, veleposlanikom Republike Srbije u Finskoj. 

Svetlana Bojković je karijeru počela na radiju i to već u dobi od dvanaest godina kad se, bez znanja roditelja, prijavila na audiciju za glumačke predstave. Snimila je mnogo filmova, tv-serija i glumila u niz predstava, ali, zanimljivo, nikad u nekom Shakespearovom djelu. Svetlanina kći Katarina Žutić također je glumica i prošle je godine također bila u Rijeci na Festivalu malih scena.

Svetlana voli čitati, ali kaže da se sama ne bi upustila u pisanje jer je perfekcionist, a drugi to čine mnogo bolje od nje. No, ipak, ostavila je otvorenom mogućnost da će jednog dana njena vjerna publika, osim video-zapisa sa sjajnim glumačkim ostvarenjima, moći upoznati još neke neistražene slojeve njene zanimljive osobnosti.

Poslušajte razgovor Jelene Butković i Svetlane Bojković: 

 

Kafe - Svetlana Bojković, pripremila Jelena Butković

Komentari