Sveučilišna bolnica - apsolutni prioritet

Sveučilišna bolnica - apsolutni prioritet

Projekt nove sveučilišne bolnice na Trsatu (Foto: Grad Rijeka)

Loše stanje riječkog KBC-a frustrira stanovnike Rijeke i okolice. Sveučilište, Medicinski fakultet i Klinički bolnički centar zajedno će uložiti sve snage da se što prije izgradi nova sveučilišna bolnica.

Neodrživo stanje riječkog KBC-a dovodi građane Rijeke i zapadne Hrvatske u frustrirajući položaj građana drugog reda, pa je izgradnja nove sveučilišne bolnice apsolutni prioritet. Stoga pozivamo sve nadležne institucije da podupru hitnu i bezuvjetnu izgradnju nove riječke bolnice i doprinesu decentralizaciji hrvatskoga zdravstvenog sustava. 

To su riječi iz Apela za izgradnju riječke sveučilišne bolnice, koji su nakon sinoć održane tribine na Medicinskom fakultetu potpisali predstavnici Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Medicinskog fakulteta i Sveučilišta u Rijeci, Zavoda za javno zdravstvo, Liječnike komore, poliklinike Medico i Jadran galenskog laboratorija. U Apelu se naglašava da je sveučilišna bolnica ujedno i uvjet za opstanak riječke akademske medicine i zajednice.

Navode da je stanje materijalne infrastrukture, prostora i opreme KBC-a Rijeka nedopustivo loše i neminovno će rezultirati daljnjim urušavanjem kadrova. Dodaju kako svojim potpisom jamče da će uložiti sav svoj utjecaj da te stavove predstave javnosti, struci i politici te tražiti hitnu i bezuvjetnu realizaciju projekta.

Apelu je prije potpisvanja na jučerašnjoj tribini na Medicinskom fakultetu pročitao prof. dr. Tomislav Rukavina. Izdvajamo dio:

Komentari