Svijeće za podršku Vukovaru

Svijeće za podršku Vukovaru Svijeće za podršku Vukovaru
Okupljanje u Vukovarskoj (Foto: Lea Domijan Fišter/Radio Rijeka) Okupljanje u Vukovarskoj (Foto: Lea Domijan Fišter/Radio Rijeka)
Foto: Lea Domijan Fišter/Radio Rijeka Foto: Lea Domijan Fišter/Radio Rijeka
Foto: Lea Domijan Fišter/Radio Rijeka Foto: Lea Domijan Fišter/Radio Rijeka

Paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici u Rijeci (Foto: Lea Domijan Fišter/Radio Rijeka)

Ispred murala „Vukovar" u Vukovarskoj ulici danas su se okupili hrvatski branitelji i domoljubi te zapalili svijeće u znak podrške borbi protiv natpisa na ćirilici u Vukovaru.

Od petnaest sati u riječkoj Vukovarskoj ulici građani pale svijeće u znak potpore Vukovarcima. Suočeni s jučerašnjim događanjima u Vukovaru, samo želimo poručiti da smo solidarni s našim ratnim suborcima te želimo pokazati da smo i danas zajedno, rekao je za predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata Ajkule Perica Prpić.

Predstavnici Zajednice udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije pozvali su Riječane da se danas okupe u Vukovarskoj ulici i podupru aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Poručili su da to nije klasični skup ni prosvjed, već spontano paljenje svijeća ispred murala u počast Vukovaru.

Okupljanje je reakcija na jučerašnja događanja u gradu na Vuki i suspendiranje šestorice policajaca koji nisu spriječili skidanje dvojezične ploče sa zgrade Centra za socijalnu skrb.

Od početka rujna, dvojezične ploče bile su postavljene na pet državnih institucija, zbog čega su danima prosvjedovali nezadovoljni branitelji i građani Vukovara. U nekoliko navrata ploče su bile skinute i postavljane, a iako se stanje smirilo, jučer su za sada nepoznate osobe ploče ponovno skinule.

Iz Vukovarske ulice javlja Lea Domijan Fišter:

Komentari