Svjetsko prvenstvo novinara skijaša - šest predstavnika brani boje Hrvatske

Svjetsko prvenstvo novinara skijaša - šest predstavnika brani boje Hrvatske

Foto: Pixsell

U francuskom skijaškom centru Val D'Arly jučer je započelo 66. Svjetsko prvenstvo novinara skijaša. Ovaj novinarsko-natjecateljski susret ima tradiciju od sredine 50-tih godina kada je osmišljen kao druženje novinara Zapada i Istoka.

U ime Hrvatske nastupa šestero predstavnika medija Branka Malnar s HRT Radio Rijeke, Barbara Štrbac i Milan Vuksan s Nove TV, Petar Janjić s RTL-a, Dalibor Dobrić, slobodni novinar i Ana Raić-Knežević s portala Telegram.  

Ovaj novinarsko-natjecateljski susret ima tradiciju od sredine 50-tih godina kada je osmišljen kao druženje novinara Zapada i Istoka, a danas je globalna sportsko-medijska platforma koja okuplja stotine predstavnika medija u Skijaškom klubu međunarodnih novinara.

"Ovo je odlična prilika za razmjenu novinarskih iskustava, razgovor o problemima, ali i dobrim praksama u medijskom svijetu budući da se na ovom novinarskom skijaškom susretu okupljaju novinari različitih medija, različitih zemalja, no svi sa zajedničkim interesima kako za bolje novinarstvo, tako i za planine, prirodu te prije svega skijanje", poručila je uoči natjecanja Ana Raić-Knežević koja je i potpredsjednica Skijaškog kluba međunarodnih novinara.  

U Val D'Arly stiglo je 130 predstavnika medija iz 20-ak zemalja cijelog svijeta. Do 30. ožujka bit će održana natjecanja u alpskom i nordijskom skijanju, a rezultati će se bodovati i u kombinaciji. 

U sklopu prvenstva održava se i tradicionalna Nacionalna večer što je prilika za svaku zemlju sudionicu da predstavi svoje tradicionalne proizvode. Hrvatski novinarski tim u nastupu na ovom natjecanju podržali su Generali, Adriatic Croatia International Club, Carwiz, Belje, Podravka, Pivovara Medvedgrad i PIK. 

"Iznimno je interesantno i zabavno u jednoj večeri probati tipičnu hranu i piće iz više od 20 zemalja", zaključuju članovi hrvatskog novinarskog skijaškog tima.

Komentari