Talijanska drama: Kako riješiti "Umorstvo u pauzi za ručak"?

Talijanska drama: Kako riješiti "Umorstvo u pauzi za ručak"? Talijanska drama: Kako riješiti "Umorstvo u pauzi za ručak"?
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc

Foto: HNK Zajc

"Omicidi in pausa pranzo / Umorstvo u pauzi za ručak" naslov je krimi-komedije čiju premijeru Talijanska drama najavljuje za četvrtak 28. travnja. Autorska ekipa tvrdi da se sjajno zabavlja, ali ne govori puno o predstavi.

Franceska Zanardelli je službenica u velikom talijanskom poduzeću. Nakon pauze za ručak nalazi tijelo svoje nepodnošljive kolegice pod pisaćim stolom zajedničkog ureda...

Nakon uspješnog bloga i u knjizi objavljenog romana koji se prevodi na sve europske jezike tekst "Omicidi in pausa pranzo / Umorstvo u pauzi za ručak" autorice koja piše pod pseudonimom Viola Veloce bit će kazališno praizveden u Rijeci.

Ansambl Talijanske drame, u koprodukciji s La Contrada - Teatro Stabile iz Trsta, premijeru priprema na maloj sceni u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Osim Rosanne Bubola i Giuseppea Nicodema svi drugi glumci gostuju u HNK Zajcu: Gualtiero Giorgini već je igrao u Rijeci prije 15, a Paola Bonesi prije 18 godina, Marcelo Mocchi je mlada talijanska glumačka zvijezda, a Rossana Carreto koja tumači glavnu ulogu je poznata talijanska kazališna i televizijska zvijezda.

Scenografiju potpisuje Aleksandra Ana Buković, kostime Manuela Paladin Šabanović, oblikovanje svjetla Predrag Potočnjak.

Krimi-komediju, uz koju se autorski ansambl dobro zabavlja, dramatizirala je i režirala Paola Galassi kojoj je ovo četvrti angažman u Rijeci. "Budući da je autorica teksta osoba s jakim osjećajem za ironiju poigrala se s teškoćama međuljudskih odnosa unutar jedne velike tvrtke koristeći lik ubojice kao dijabolični način rješavanja problema. Na apsolutno komičan način", tumači Galassi.

I to je otprilike sve što su članovi autorskog tima na današnjoj konferenciji za novinare željeli podijeliti s publikom - neskrivena poruka je da predstavu treba doći pogledati. Praizvedba je na programu 28. travnja u 19:30.

Komentari