Tea Perinčić nova ravnateljica PPMHP

Tea Perinčić nova ravnateljica PPMHP

Foto: PPMHP

Doktorica znanosti Tea Perinčić, kustosica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci, njegova je nova ravnateljica.

Njezino imenovanje na čelno mjesto jedne od kultnih kulturnih institucija Rijeke i riječke regije, potvrđeno je na današnjoj sjednici Skupštine Primorsko-goranske županije. Sadašnjoj ravnateljici Muzeja Margiti Cvijetinović Starac mandat istječe 16. ožujka, pa mandat nove ravnateljice počinje idućeg dana i trajat će četiri godine.

Tea Perinčić je u svom četverogodišnjem planu i programu razvoja Muzeja predvidjela integraciju muzeološke i javne funkcije zgrade reorganizacijom prostora i otvaranjem dodatnih prolaza koji odgovaraju originalnom arhitektonskom planu zgrade. Osim toga u stalnom postavu predvidjela je multimedijalne i interaktivne sadržaje te interpretaciju postava za slabovidne i slijepe osobe.

Među predviđenim poboljšanjima ističemo ono u radu s korisnicima koje se odnosi na ukidanje naplate ulaza za posjetitelje, organizaciju programa U gostima kod muzejskog kustosa, a članovi kluba ljubitelja muzeja moći će se aktivno uključiti u njegov rad, ovisno o sklonostima. 

Komentari