Teatar Oz podsjeća: "Dobro se dobrim vraća"

Teatar Oz podsjeća: "Dobro se dobrim vraća" Teatar Oz podsjeća: "Dobro se dobrim vraća"
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Kad u goste dođe veselo Najmanje kazalište na svijetu (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Pred nama je četvrti Džep - dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena i svih umjetnosti i umjetnika koji svoje radove "pakiraju u malo i minijaturno". Odvijat će se 13. i 14. srpnja na lokacijama starogradske jezgre srednjovjekovnog gradića Brseča, u organizaciji Teatra Oz.

Najmanje kazalište na svijetu nedavno je premijerno predstavilo komad "Dobro se dobrim vraća", prema motivima hrvatske bajke "Kako je vojnik postao kralj". Predstava je autorski projekt Mihaele Sirotnjak Železnik.

Dinamična glazba, visoko estetizirane lutke, iznenađujući elementi scenografije, svijetleći i umirujući vizualni elementi vode, poetika ptica i zraka, osvještenost vrijednosti i ljepote zemlje, biljaka i prirode, u kombinaciji s omiljenom dječjom igrom skrivača - sve to može oči malog gledatelja pretvoriti u kaledioskope i dati mu osjećaj da predstava poznaje i razumije njegovu, u isto vrijeme snažnu i krhku dječju prirodu.

U svijetu tehnologije, brzog tempa života i nedostatka vremena i emocija, djeca se često osjećaju usamljeno. Predstava "Dobro se dobrim vraća" poručuje da nam u trku kroz život često promiču - najljepše stvari.

Poslušajte kako o predstavi i 4. Džepu govore Mihaela Sirotnjak Železnik i Toni Železnik:

Dobro dobrim vraćaju Mihaela i Toni, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari