'Tete pričalice' nagrađene za društvenu integraciju

'Tete pričalice' nagrađene za društvenu integraciju 'Tete pričalice' nagrađene za društvenu integraciju
Nagrada Zaklade Erste (foto: Grad Rijeka) Nagrada Zaklade Erste (foto: Grad Rijeka)

S dodjele nagrade u Beču (foto: Strukovna udruga 'Portić)

Pripovjedači i pripovjedačice priča za laku noć u Dječjoj bolnici Kantrida iz Udruge za promicanje dobrobiti djece 'Portić' iz Rijeke dobitnici su nagrade za društvenu integraciju za realizaciju projekata na polju integracije marginaliziranih društvenih skupina Zaklade Erste.

Nagradu čini šesnaest tisuća eura za nastavak, poboljšanje i oplemenjivanje tog jedinstvenog projekta, zatim dvogodišnja podrška konzultanata u odnosima s javnošću te sudjelovanje u nizu edukativnih programa, obuka i radionica.

Pripovjedač/ica priča za laku noć u Dječjoj bolnici Kantrida je projekt što se u Rijeci odvija od 2009. godine. Bazira se na holističkom pristupu i na korištenju pričanja priča u terapeutske svrhe, a njegova dobrobit vidljiva je iz redukcije negativnih efekata dječje hospitalizacije te u pozitivnoj atmosferi u bolnici koju stvaraju volonteri udruge Portić. Upravo taj projekt bio je povod da se udruzi ove godine dodijeli Godišnja nagrada Grada Rijeke.

Odluku o nagradama Zaklade Erste donio je međunarodni žiri između 136 organizacija koje su ušle u finale natječaja i skoro 2000 prijavljenih projekata. Uz riječke tete i barbe pričalice Zaklada je nagradila još trideset i pet organizacija i udruga iz trinaest zemalja Srednje, Istočne i Jugoistočne Europe.

O planovima pripovjedača govori članica tima Tamara Milovanović:

Komentari