The Dire Straits Experience stiže u Opatiju!

The Dire Straits Experience stiže u Opatiju!

Foto: Festival Opatija

U petak, prvog lipnja u Opatiji će nastupiti planetarno popularni The Dire Straits Experience, čiji će koncert otvoriti ovogodišnju sezonu programa na Ljetnoj pozornici. Razgovarali smo s jednim od članova benda Chrisom Whiteom!

Band je nastao po raspadu slavnih Dire Straits, a nakon rastanka s vokalom i gitaristom Markom Knopflerom, njegovi nekadašnji suradnici nastavljaju s izvedbama poznatih pjesama diljem svijeta. Jedan od njih je i saksofonist, flautist i udaraljkaš Chris White koji je s grupom Dire Straits počeo nastupati u vrijeme njihove najveće popularnosti sredinom osamdesetih, na turneji "Brothers In Arms", nazvanoj po istoimenom i ujedno najprodavanijem albumu u povijesti benda osnovanog 1977. u Londonu.

Tijekom gotovo 20 godina duge karijere, grupa Dire Straits prodala je više od 100 milijuna nosača zvuka, a njihov album "Brothers in Arms" i danas drži titulu jednog od najbolje prodavanih albuma u povijesti svjetske diskografije.

The Dire Straits Experience su nastali prije četiri godine, a posvetili su se odavanju počasti i slavljenju glazbe grupe čiji su brojni hitovi duboko urezani u kolektivno pamćenje milijuna slušatelja diljem svijeta. Sve ćete to imati prilike doživjeti uživo budete li se prvog dana lipnja našli na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Uoči tog događaja, ekskluzivni intervju za Radio Rijeku dao je Chris White s kojim je razgovarao Ivica Vrkić:

Chris White, The Dire Straits Experience, pripremio Ivica Vrkić

Komentari