Tijekom ljeta Rijeka će biti veliko gradilište

Tijekom ljeta Rijeka će biti veliko gradilište

Foto: PIXSELL

Iz riječke gradske uprave poručuju da su praćenjem intenziteta prometa za ljetnih mjeseci uočili manje prometno opterećenja, posebno u centru grada, te su odlučili da je ljeto najpovoljnije za izvođenje radova na gradskim prometnicama.

Uskoro počinju radovi na više od 150 gradskih lokacija. U najužem centru ipak samo u Ulici Riva.

Našom odlukom o nerazvrstanim cestama utvrđeno je da od 15. lipnja do 15. rujna u pravilu nije dozvoljeno prekopavanje cesta osim u naročito opravdanim slučajevima i to na temelju pisane suglasnosti gradonačelnika, kaže gradska pročelnica za komunalni sustav Irena Miličević.
 
Slučajevi su opravdani, zaključio je gradončelnik te izdao suglasnost za radove.

Radovi  će se izvoditi na podučju grada i to ne samo na prometnicama već i na javnim i na zelenim površinama.
  
Nastavlja se investicijski ciklus Vodovoda i kanalizacije, radovi vrijedni 160 milijuna kuna, na čak 30 prometnica zapadnog dijela Rijeke i trajat će do kraja godine.

Energo će graditi 1900 metara toplovoda i 3 kilometra plinske mreže, na 12 lokacija će se izvoditi javna rasvjeta, na 27 lokacija trafostanice i elektromreže, na četiri će mjesta graditi Hrvatski telekom.

Jedine radove koji su u samom središtu grada izvodit će Hrvatske ceste. Radi se o uređenje Ulice Riva, od Žabice do zgrade Transadrije, u dužini od 445 metara gdje će se obnoviti kolnik i nogostup s rubnjacima. Preostali dio će se izvoditi do kraja godine i to do semafora kod kazališta, kaže pročelnica Miličević.  
  
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kaže da nam  ne preostaje ništa drugo nego malo strpljenja i razumijevanja a kad sve bude gotovo dobit ćemo bolju infrastrukturu u smislu odvodnje, opskbe vodom i energijom te nove prometnice.

O početku radova i prometnoj preregulaciji - kažu - obavijestit će nas na vrijeme. Čim oni nas - mi ćemo vas.

Javlja Lea Domijan Fišter:
 

Rijeka veliko gradilište, pripremila Lea Domijan Fišter

Komentari