Tisuću svijeća za otvorenje ''Ljeta na Gradini'' - fotogalerija

Tisuću svijeća za otvorenje ''Ljeta na Gradini'' - fotogalerija Tisuću svijeća za otvorenje ''Ljeta na Gradini'' - fotogalerija
Čarolija svjetla (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL) Čarolija svjetla (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka
Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka
U spilji (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) U spilji (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Pogled na novo dostupan prostor (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Pogled na novo dostupan prostor (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Svjetlošću obilježen Mir junaka (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Svjetlošću obilježen Mir junaka (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Rijeka živih sjećanja (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL) Rijeka živih sjećanja (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Čaobna trsatska noć (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL) Čaobna trsatska noć (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka

Deveto ''Ljeto na Gradini'' otvoreno je uz mnoštvo posjetitelja, a Gradina je bila obasjana svjetlošću tisuću svijeća. I pokojim reflektorom. Igru svjetlosti upotpunio je i jedinstven pogled prema Rijeci i svjetlima grada.

1000 svijeća na Gradini posjetiteljima je pružilo jedinstven ugođaj plamenom obasjanih zidina. Po cijelom prostoru Gradine, od spilje, Mira junaka, Rimske kule, do novootvorenog stambenog prostora, postavljeno je tisuću izvora svjetlosti žvog plamena. Od klasičnih svijeća, preko lučica u čašama, do baklji i vrtnih svijeća.

Plesni performans izvele su članice Udruge Ri Dance u režiji Dolores Bugarin koja je Gradinu promatrala kao rijeku povijesnih sjećanja što i dalje žive.

Program Ljeta na Gradini nastavit će se 17. srpnja predstavom Ja koja imam nevinije ruke u izvedbi glumice Vesne Tominac Matačić. Ulaznice su u pretprodaji u Vintage baru na Trsatskoj gradini te u Dallas music shopu. Detalji programa Ljeta na Gradini dostupni su ovdje. 

Do 13. rujna Gradina će ugostiti više od dvadeset dramskih, glazbenih, plesnih, performativnih i gastronomskih sadržaja, a za većinu će ulaz biti besplatan, najavio je organizator Vedran Babić:

Komentari