Tjedan bakalara i čokolade u Rijeci

Tjedan bakalara i čokolade u Rijeci

Foto: TZ Rijeka

Pred nama je Tjedan bakalara i čokolade. U četvrtu ovogodišnju riječku gastronomsku manifestaciju uključeno je 11 ugostitelja i jedan manji trgovački lanac u Rijeci.

Uz jela od čokolade i bakalara, predstavit će se primjena čokolade u kozmetici i umjetnosti. Djeca i odrasli mogu sudjelovati u gastro- radionicama, a nudit će se i jela od svježeg bakalara. Bakalar i čokolada neće biti spojeni u istom tanjuru, u tu hrabru kombinaciju se ovaj put nitko nije upustio.

U Tjednu bakalara i čokolade sudjeluju Caffe Dante (Grand hotel Bonavia), restoran hotela Continental, Trattoria Riva's, Belgian beer cafe – Brasserie As, restoran Gric&Guc, konoba Blato 1902, bistro La Rose, Kuća istarskog pršuta, Ristorante Spagho, restoran Morčić, slastičarnice Dolce Bolero i trgovine Piko. 

Očekuje se da će ova akcija privući dodatne turiste u Rijeku, gdje je broj noćenja u studenom bio veći nego lani. O turistima govori direktor Turističke zajednica Grada Rijeke Petar Škarpa, a o vrhunskoj čokoladi Tomaš Maglica, direktor tvrtke koja je dovodi na hrvatsko tržište:

Komentari