Tjedan dobre dječje knjige: Važno je čitati od malih nogu!

Tjedan dobre dječje knjige: Važno je čitati od malih nogu!

Foto: GKRi marketing

Nastupom mađioničara s trikovima Andreja Škedela, u ponedjeljak 23.4. u 11 sati na trgu ispred Dječjeg odjela Stribor Gradske knjižnice Rijeka, počinje novi Tjedan dobre dječje knjige. Riječ je o sedmom izdanju manifestacije u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka.

Od 2012. godine, ova manifestacija skreće pažnju na važnost čitanja od malih nogu, dobrih dječjih knjiga koje nisu lektirni naslovi i općenito na radost stvaralačke igre. Tjedan dobre dječje knjige namijenjen je djeci, ali i svim odraslima uključenima u njihov razvoj - roditeljima, starateljima, odgajateljima i učiteljima.

Kao i prošle godine, Tjedan dobre dječje knjige nadilazi okvire Rijeke, pa se pridružuju i knjižnice iz Bakra, Crikvenice, Delnica, Kostrene, Malog Lošinja, Novog Vinodolskog, Viškova i Vrbovskog.

U sklopu Tjedna dobre dječje knjige organiziraju se razne edukativne i animacijske aktivnosti, susreti s književnicima za djecu te pričaonice priča.

Organizator Tjedna dobre dječje knjige je Gradska knjižnica Rijeka, a izvodi se kao dio programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske redovito podupire manifestaciju, a od ove godine pridružuju mu se i Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Pogledajte detaljan program Tjedna dobre dječje knjige:

 

Komentari